Akvarellejä Savonlinnasta helmikuussa 2024

Olin Savonlinnassa hautajaisissa helmikuun puolessa välissä. Paikka on minulle tuttu, olenhan asunut siellä ensimmäiset vuoteni. Ja sen jälkeen käynyt sukuloimassa useasti.

Olen kiinnostunut kuvaamaan kaupunkinäkymiä ja erityisesti vanhoja puutaloja. Nytkin sunnuntaiaamuna ennen kuin läksimme ajamaan takaisin kotiin pyörähdin kuvaamassa tuttuja näkymiä. Sattui olemaan vielä aurinkoinen aamu.

Kotona maanantaina  tein ensimmäisen akvarellin Linnankadulta, jossa minusta sijaitsevat paikkakunnan parhaat näkymät. Sitten maalasinkin koko viikon näkymiä Savonlinnasta. Julkistin kuvat omalla FB-sivuillani ja jaoin vielä muutamaan akvarelliryhmään.

Olin jo tehnyt seitsemän akvarelliä, kun ajatteli, että olis nämä hyvä näyttää myös savonlinnalaisille. Yritin ensin  paikalliseen puskaradion ryhmään, mutta eivät antaneet julkaista siellä. Sitten ”Oli kerran Savonlinna” ryhmään sain julkaista akvarellejäni. Siellä kävi niin onnettomasti, että tuli jatkuvasti ostotarjouksia, eikä ryhmän tarkoitus ollut myyntikanava. Pääsimme ylläpitäjän kanssa sopimukseen, että ilmoitan, että ei myyntiä ja YV:nä voi ottaa yhteyttä.

Savonlinna-aiheiset akvarellit ovat kyllä olleet kysyttyjä, varsinkin Olavinlinna ja satama, joita olen saanut maalata useamman kerran. Yleensä, kun maalaan uudestaan saman aiheen, niin sitä on helppo hieman parantaa.

Tein videon, miten maalaan taulun. Ensin tulostan A4 kuvan ja siirrän ääriviivat akvarellipaperille ja sitten piirrän täytemustekynällä ja lopuksiväritän. Koko prosessi kestää noin tunnin puolitoista. Yksi aihe oli vähän hitaampi, kaupungintalo. Siinä meni kolme tuntia, koska niin paljon yksityiskohtia.

Nämähän ovat vieläkin myytävänä ja teen uuden, jos on jo ostettu. Hinta A4 kokoiselle akvarellikesä on 50€ + 10% alv. ja postituskulut 5,90. Maalaan myös ostajan omista kuvista ja A3 kokoon, jolloin hinta on 100€ + alv. ja postikulut 6,90. Minuun saa yhteyden s-postilla kauppa@taidekoppinen.fi tai YV:nä FB:n kautta.

Jaa kirjoitus