Uudet postikortit valmiit

Viime vuonna ennen näyttelyä painatin 15 akvarellista 4800 korttia. Ne myytiin loppuvuoden aikana.  Nyt painatin vielä kolmetuhatta enemmän. Nämä ovat uusia kortteja tulevan näyttelyn akvarelleistä. Korttien

Lue lisää »

Kehyksiä etsimässä räntäsateessa

Nyt on kaikki akvarellit tehty näyttelyyn paria suurempaa työtä vaille. Kävin tänään Kuopion Ikeasta ostamassa tauluihin kehyksiä. Onneksi olin vaihtanut talvirenkaat, viime yönä satoi ensilumen.

Lue lisää »

Värinää väreillä

Tällä viikolla keskitymme väreihin, aloitamme akryyliväreillä. Alunperin piti viikolla olla myös sommittelua, mutta kaksi laajaa aihetta ei sovi samalle viikolle. Maanantaina väriympyrä kuudella värillä. Mielenkiintoinen

Lue lisää »

Akvarellikirja on painossa

Sain kirjan painoon aikataulussa. Lopussa tuli tietenkin kiire tai oikeammin kiireen tuntu. Olin valmistautunut hyvin kaikkiin vaiheisiin.  Oikolukua en vaan osannut ennakoida näin mittavaksi työksi.

Lue lisää »

Viikko mustavalkoista värinää

Neljätoista eläkeläistä suuren pöydän ympärillä odotti innostuneina taideopintojen alkua. Aluksi selvitettiin jokaisen suhde taiteeseen ja paikalla oloon. ”En oo koulun jälkeen piirtänyt”, ”kansalaisopistossa”, ”kesäkursseilla joskus”

Lue lisää »

Akvarellikirja golf-turnauksesta

Olin parin kaverini kanssa yhteisellä golf-turnauksella. Tämä oli jo 27. kerta. Nyt uutta oli, että valokuvauksen sijaan tein peleistä akvarellikirjan. Maalasin nopeasti luonnoksen tyyppisiä sutaisuja.

Lue lisää »

Akvarelliopettajana

Viime talvisesta Pielaveden näyttelystä poiki pyyntö tulla opettamaan tämä minun tekniikka vanhojen puutalojen akvarelleistä. Suhtauduin pyyntöön vähän epäröiden, koska minulla ei ole minkäänlaisia taideopintoja suoritettuna.

Lue lisää »

Värikkäitä vetoja oppimassa

Ravintola Hilpeä Hospodar on vanha puurakennus, jonka pihan ja puiston maisemissa maalasimme. Keskeinen paikka torin lähellä. Kurssilla oli taiteilija Mika Törönen opettamassa, oppilaita neljä. Kuuma, +28.

Lue lisää »

Länsirannikon vanhat puutalot

Viisikymmentä vuotta sitten tehtiin tämä sama matka Vespalla. Nyt mentiin autolla ja pelkästään vanhojen puutalojen ehdoilla. Maalasin matkavarrella nopeasti tälläisiä aukeaman akvarellisutaisuja. Eihän nämä mitään

Lue lisää »