Laveerausta ja tekstuureja

Kaikissa kirjoissa oli laveeraus ja pintatekstuuri ohjeita ja harjoituksia. Tämä vaihe minulla oli lokakuussa 2019. Tämä harrastuksen aloittaminen lähensi suhdetta kirjastoon. Kävin syksyn aikana läpi lähes kaikki akvarellikirjat ja niitä on paljon. Samoja asioita toistui kirjasta toiseen, mutta aina läytyi jotain uutta. Myös netti oli kovassa käytössä. Youtubesta löytyy ohje lähes joka juttuun. Myös Pinterest on hyvä paikka etsiä erilaisia tyylejä ja malleja.

Tämä harjoitukseen liittyy ikävä muisto. Olin tätä tekemässä, kun hyvä ystäväni soitti. Hänellä oli vuoden alussa todettu syöpä ja nyt se oli levinnyt ympäri kehoa. Harjoitus jäi kesken, eikä sinä päivänä maalauksesta tullut enää mitään. Tuo oikealla oleva sininen ruutuun piti panna karkeaa suolaa, joka imisi värin itseensä ja jättäisi väriin vaaleammat pisteet. Puhelun aikana ruutu kerkesi kuivua ja suolat jäivät pussiin.

Vaikka näitä harjoituksia tuli tehtyä paljon, niin nyt en muista enää miten ne tarkasti ottaen tehtiin. Pitää kaivaa kirjat esiin. Tulevaisuudessa pitäisi nämä harjoitukset videoida tai tehdä paremmat muistiinpanot.

Jaa kirjoitus