Muotokuva innostus jatkuu

Taas uusi menetys. Rakastettu anoppini nukkui pois. Olin ottanut hänestä runsaasti kuvia, jotka soveltuivat hyvin tähän muotokuvainnostukseen. Nyt sain ohjausta muotokuviin kansalaisopiston tunnilta Timo Toloselta. Rohkeampia värejä, kunnolla varjoja myös taustaan väriä. Julkaisin kuvia akvarelli ja taideharrastajien ryhmissä. Myös sieltä tuli neuvoja ja kannustusta.

Kirstin muotokuva akvarelli
Tämä muotokuva on ehkä yksi parhaimmista. Olen saanut kiitosta, levollisesta katseesta ja sielukkaista silmistä.
Kirstin muotokuva akvarelli
Kirstillä riitti ilmeitä joka lähtöön. Hän muisteli mielellään vanhoja aikoja ja kertoi hauskoja ja dramaattisiakin juttuja nuoruudesta.

Tästä kuvaparista selviää hieman miten teen muotokuvat. Lyijykynä piirroksen tekeminen on hidas ja tarkka vaihe. Mittasin tärkeimmät etäisyydet, koska nämä suhteet on oltava oikein. Pään muodot, silmä, nenä, suu on oltava kohdallaan. Piirsin myös vähän varjokohtia ja rengastin vaaleat kohdat. Pyrin jättämään aina kasvoihin myös paperin valkea huippuvalon. Tämä ei varmaan olut oikeaoppinen menetelmä, mutta mulle sopiva. Enkä löytänyt kirjastosta kirjaa muotokuva-akvarellien maalauksesta.

Sen verran kuitenkin onnistuin näissä muotokuvissa, että sain jo useampia tilaustöitä. Tuntui hassulta tehdä niitä, kun kokemusta tästä aiheesta oli reilu kuukausi. Jouduin joskus tekemään useamman otoksen, kun en saanut kelvollista jälkeä.

Jaa kirjoitus