Sutaisut, Unicef, uusi muotokuvatyyli

En ole tehnyt päivitystä sitten huhtikuun ja pian olemme kesässä. Olen koko ajan harrastanut ahkerasti piirtämistä ja maalausta. Ja tutustunut myös kirjoista taidehistoriaan, viimeksi impressionisteihin.

Olen yrittänyt kehittää nopeaa piirtämistä ja maalausta. Niitä kutsun sutaisuksi tai hutaisuksi. Piirrän nopeasti jonkin kohteen yleensä muotokuvan. Sitten piirrän tussilla ääriviivat ja lopuksi väritän. Tulokset vaihtelevat huonosta vielä huonompaan.

Tässä pikkuvideo sutasuista.

Sutaisuja Unicefille

Pääsin Vapun jälkeen kokeilemaan sutaisuja livetilanteessa. Lupauduin Unicefin tilaisuuteen pariksi tunniksi maalaamaan livenä ihmisiä. Paikalliseen Citymarkettiin oli laitettu pikkupöytä sisääntuloaulaan. Takana oli Unicefin nukkenäyttely ja arpajaiset, jossa pääpalkintona maalaamani vanha talo Iisalmesta.

Maalasin kahdessa tunnissa yhdeksän muotokuvaa, joka on minusta aika hyvä suoritus. Rahaa näistä maalauksista tuli Unicefille 302 euroa. Ja lisäksi tauluarpajaisista 800 euroa. Lisäksi tein vielä kotona kolme vähän tarkempaa muotokuvaa tähän samaa diiliin.

En älynnyt kuvata kaikkia töitä. Eihän nämä hääpöisiä olleet, mutta opin tästäkin kerrasta jotain.
Uusi muotokuvatyyli

Löysin Youtubesta yhden videon, jossa opetettiin akvarellimuotokuva maalaamaan siten, että ensin tehdään varjot sinisellä alle ja tämän jälkeen punaisella kasvon sävyt. Innostuin tästä tyylistä ja sain mielestäni sillä mukavan näköistä jälkeä. Tein aiheesta pikku videonkin.

Nämä tytöt maalasin uudella tyylillä.

Akvarellikurssi netissä

Ilmoittauduin kesäkurssille Joutsenon opistoon, jossa piti olla Konstantin Sterkhov opettajan. Mutta koronatilanteen vuoksi opettajan tulo peruuntui ja minäkin peruin kurssille menon. Konstantin piti ilmaisen nettikussin ja kokeilin sitä. Siinä maalattiin kissa ja kukkia.

Kurssi oli yllättävän mukava ja helppo seurata, vaikka opetuskielenä oli englanti. Sterkhovin sivulle pääset tästä, josta löydät enemmän tietoa tästä taiteilijasta.

Tässä pikkuvideo, kun maalasin kurssiaikana kissan ja kukat.

Jaa kirjoitus