Syntymäkaupungin maalausta

Olimme lähdössä heinäkuussa 2019 Saimaalle kohteena Lappeenranta. Kuvasin matkalla paljon vesistöä ja veneitä. Silloin en vielä tiennyt, että nämä päätyisivät malleiksi maalauksiin. Savonlinnan Riihisaaren edessä ovat muoseolaivat Mikko ja Salama. Ne ovat hyviä kohteita akvarelliharjoituksiin. Tässä vaiheessa alkoi jo oma ensimmäinen tyyli löytyä.

Savonlinnan satama

Tässä vaiheessa huomasin paperin merkityksen maalaamiselle. Aluksi maalasin halvoille ja melko huonoille huokosille papereille. Kokeilin karkeaa lumppupaperia. Se antoi mahdollisuuksia vähän enemmän muokata kuvaa. Ja karhea pinta sopi hyvin töihini. Tämä kuva on otettu aamulla klo 7.00, kun menimme aamiaiselle. En ollut, enkä ole oikein tyytyväinen lopputulokseen. Mutta hyvä harjoitus tulevaisuuteen.

Olavinlinna

Olavinlinna oli hyvä maalauskohde. Tässä työssä keskityin myös pilviin, jotka aluksi tuottivat paljon harmia. Huomasin, että maisemassa pilvet on tärkeä elementti, niillä saa tylsästäkin maisemasta näyttävän.

Tässä keskityin järven heijastumiin. Onnistuin niissä mielestäni melko hyvin. Tämän työn tein pensseleillä, jossa oli vesisäiliö. Harjoittelin silloin niillä, koska luulin pääseväni keväällä katumaalariksi Espanjaan. Koronaviruksen takia tämä matka peruuntui. Kynät olivat melko hankalat käyttää. Veden määrää oli vaikea tarkasti annostella ja välillä vähän roiskahti. Mutta tarpeellinen kokeilu tämäkin.

Tässä vielä yksi kuva Saimaalta. Tämän maalasin vähän myöhemmin. Kuvasin matkalla lähes joka veneen, joten näitä aiheita riittää maalattavaksi.

Jaa kirjoitus