Akvarellinäyttely avattu

Yllättävän kova homma oli järjestää kaikki kuvat paikoilleen. Olin tehnyt kartan, jonka mukaan järjestin kuvat.

Valmistauduin hyvin. Tein kaikki näyttelyssä tarvittavat opasteet ja laput ajoissa. Kehystin työt hyvissä ajoin ja vein valmiiksi näyttelypaikalle ennakkoon. Kävin edellisenä iltapäivänä katsomassa onko näytttelytila jo vapaa. Olihan se. Kantelin taulut omille paikoilleen seinän viereen. Seuraavana päivänä näyttely oli jo pystyssä pari päivää etuajassa.

Olin heti alkuun lehdistön tentissä ja kuvattavana. Tämän kuva otti Rytkösen Ilpo.

Avauspäivänä 3.12. aioin olla paikalla 10-14. Menin paikalle ajoissa, koska ajattelin laittaa kameran ottamaan time lapsea. Mutta paikalla oli jo paljon väkeä ja lisää tuli. Iisalmen Sanomat teki haastattelun ja Rytkösen Ilpo kuvasi ja toimitti minullekin kuvia. Hyviä olivat, tietysti.

Toisen päivänä sain jo time lapsen aikaan, mutta tarkennus oli pielessä. Näissä intervalleissa tarkennus on manuaalinen eli koko ajan sama, koska muuten tulisi hurjasti välkyntää.

Time lapsesta ei tullut mitään, kun en muistanut miten se asetetaan. Olin tällä kameralla ottanut intervallikuvausta vain kerran, enkä muistanut, että sehän pitää laittaa päälle kiertämällä ohjainvailkosta.

Live lähetys oli outo kokemus. Mutta aion jatkaa sitä, koska näitä myös katsellaan.

Mutta live-lähetys fb:n onnistui, vaikka sitä en ollut tehnyt koskaan. Oli siinäkin pieniä vaikeuksia alussa, mutta apu oli lähellä. Siis se onnistui teknisesti, mutta muuten se tuntui aika oudolta. En ole tottunut juontamaan maalaamistani kovinkaan usein. Paikalla kuhisi väkeä. Yksi koululuokka tuli katsomaan näyttelyä.

Jola päivä oli mukavasti kävijöitä. En juuri kerennyt maalata demoa, mutta jatkoin sitten kotona.

Ensimmäinen näyttelypäivä oli minulle menestys. Kävijöitä oli runsaasti. Sain myytyä kaikki mukana olleet postikortti laatikot, 15 kpl. Sain muutaman ennakkotilauksen kirjasta. Ja mikä oli suurin yllätys, myin kolme taulua. Etukäteen ajattelin, että tauluja ei myydä täällä. Mulle tärkeintä on saada julkisuutta näille töille ja sitä kautta päästä myymään kirjaa ennakkoon.

Pistän tähän alle domomaalukseni kolmelta ensimmäiseltä päivältä.

Teen tähän loppuun vielä videon avauksesta ja kolmesta ensimmäisestä päivästä.

Jaa kirjoitus