Luminen talvi vanhoissa taloissa

Vuoden alun olen maalannut vanhojen talojen lumisia pihoja ja kattoja. Epäilin, että talvinen valo ja vaalea lumi ovat vaikeita saada vesiväreillä paperille. Minkä väristä on lumi ja talvinen taivas? Miten aurinko näkyy lumessa? Mitenkäs lehdettömät puut, pitääkö joka oksa maalata? Mutta ne toivatkin yllätyksen. Pääsin mielestäni ihan mukaviin lopputuloksiin. Tein niistä myös pienen videon.

Talonmaalausta ala-asteelle
Näyttelyssäni kävi useita koululuokkia vierailemassa. Sovimme erään opettajan kanssa, että tulen heidän luokkaansa opettamaan, miten maalataan vesiväreillä talo. Mutta koronan takia se ei onnistunut. Tein heille opetusvideon YouTubeen. 

Näyttely Pielaveden kunnankirjastossa
Maaliskuussa on Iisalmen vanhat puutalot Pielavedellä. Sain kutsun sinne. Maanantaina 1.3. klo 12.00 avaan näyttelyn ja demomaalaan yhden pielavetisen puutalon. Lähetän sen myös livenä nettiin.

Vierailuja yhdistyksissä
Maanantaina 1.2. olin eläkeläisjärjestön tilaisuudessa kertomassa harrastuksestani. Ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita näistä puuhista, siis vanhoista puutaloista akvarelleina. Maaliskuussa on tulossa pari tilaisuutta näissä samoissa merkeissä.

Kirjan taitto on alkanut
Taloja on maalattu riittävästi kirjaan. Nyt alkoi kova karsinta, mitkä pääsevät mukaan. Ajattelin, että kaikista kaupungin osista pääsisi ainakin yksi. Keskeltä kaupunkia tietysti useampi, koska siellä ovat kaikille tutut. Tällä tai ensi viikolla käyn selvittämässä kaupungin arkistoista, löytyykö tietoa näistä taloista. Tästä aiheesta kirjoitan varmasti ihan oman jutun. Myös puutalojen asukkaiden haastattelut ovat käynnissä. Nyt ennakkotilauksia on noin sata. Tästä pääset tilaamaan.

Välillä maalaan nopeita pikku väläyksiä matkoilla otetuista kuvista. Kuvaan usein salaa ihmisiä julkisilla paikoilla. Joskus paljastun!

Jaa kirjoitus