Näyttely purettu

Lauantaina 30.1.21 purin näyttelyn. Vielä purkupäivänä kävi näyttelyssä useita vierailijoita. Osa jopa ostoksilla, yksi taulu lähti uuteen kotiin. Päivän päätteeksi lahjoitin Unicefin paikallisosastolle kaksi taulua ja Iisalmen kirjastolle yhden.

Unicefin Pirjo Huurinainen ja Marjo Heikkinen ottivat taululahjoituksen vastaan näyttelyn purkupäivänä.

Näyttelyssä kävi yhteensä 736 vierailijaa, jotka kirjoittivat nimensä vieraskirjaan. Se on kuulemma hyvä määrä. Henkilöstö kertoi, että yleensä päästään tästä puoleen.

Vieraskirja oli ahkerassa käytössä. Muutama nuori nouseva kyky käytti tyhjää tilaa hyväkseen.

Joulukuussa olin vain alakerrassa, johon ripustin 45 taulua. Tammikuulle vaihdoin osan tauluista, 46 uutta ja yhteensä 71. Nyt oli käytössä myös yläkerran aula.

Näyttelyssä kävi useita koululuokkia. Lupasin heille pitää oppitunnin, miten maalaan kotitaloni vesiväreillä. Koronan takia tämä ei toteutunut, mutta teen heille opetusvideon youtubeen.

Olin näyttelyssä paikalla kaksi kertaa viikossa, jolloin maalasin yhden uuden taulun ja live-lähetin sen nettiin. En juuri koskaan saanut taulua aivan valmiiksi viimeistelin sen kotona. Yhteensä maalasin demona 17 taulua. Live-lähetykset pitäis löytyä vieläkin fb-sivultani. https://www.facebook.com/pentti.koppinen

Tammikuussa olin paikalla seitsemän kertaa, jolloin demomaalasin ja live-lähetin kuvaa näistä tauluista.

Myin näyttelystä 22 taulua ja sain useita tilaustöitä. Eräältä lähikunnalta sain jopa kokonaisen näyttelyn tilauksen. Se olisi näytteillä marraskuussa. Toisen kunnan kanssa neuvotellaan näyttelystä näillä tauluilla. 

Näyttely jatkui yllättäen vielä tammikuun.

Ensi jouluksi ilmestyvän kirjan ennakkotilauksia on nyt 80 kpl. Tutustuin moneen puutalon asujaan ja sain hyviä yhteyksiä kirjan juttuja varten.

Tämän vanhan kirjastotalon kuva pitäisi löytyä Iisalmen uudesta kirjastosta.

Näyttely oli hyvä kokemus. Sain paljon kiitosta kävijöiltä, että olin valinnut aiheeksi vanhat puutalot. Yleensä ihmeteltiin, miten paljon olin maalannut tauluja puolessa vuodessa. Nyt vuosi jatkuu uusin töin ja keskityn kirjan tekemiseen. Akvarellejä tulen maalaamaan edelleen uusin aihein.

Jaa kirjoitus