Näyttely pystyssä ja avattu

Sain näyttelyn pystyyn kuten olin suunnitellut. Tiistai iltapäivänä vein taulut paikalle ja aloitin ripustamisen alakerrasta. Järjestyksen pidin samana kuin kirjassa.

Keskiviikkona jatkoin, mutta ensin tein hirmuiset lumityöt, että pääsin autolla pihasta. Alakerran sain pystyyn nopeasti. Kannoimme kulttiksen ystävällisen infotytön kanssa pari pöytää alakertaan. Yksin en olis niitä sinne saanut.

Iltapäivällä yläkerran käytävä tuotti tuskaa ripusturautalankojen kanssa. Kolme erikorkuista kattoa vänkkyrä lankojen kanssa oli hidasta. Välillä kävi toimittaja haastattelemassa ja ottamassa kuvan.

Kolmelta kaikki oli valmista opasteet pystyssä, taulujen pikkukertomukset paikoillaan. Olin paikalla vielä puoliviiteen, kun olin luvannut kirjojen ennakkotilaajille päivystää. Maalasin siinä sivussa yhden demon.

Torstaina oli varsinainen näyttelyn avaus. Olin kutsunut myös ennakkotilaajia käymään, katsomaan näyttelyä ja hakemaan kirjan.

Minulla oli taas yksi demo maalattavana. Yritin myös live lähettää sen fb:hen. Ja lähetinkin, mutta puhelin ymmärsi asennon väärin ja olin kuvassa ylösalaisin. Kuva näkyi ja ääni kuulu, mutta otin pois videon, kun se oli valmis.

Vaikka tulin hyvissä ajoin paikalle, niin kiirettä piti. Kävijöitä oli koko ajan ja maalaaminen jäi vähiin. Kortteja ja kirjoja ostettiin. Yksi erikoinen hetki oli, kun minulle ennestään tuntematon herra toi punaviinipullon (Amarone, huippuviini) kiitokseksi kulttuuriteosta. Oli aivan otettu. Näitä enemmän.

Tänään, perjantaina Sonkajävelle pystyttämään Rutakon omaa näyttelyä.

Ps. Olen ensi viikolla 7.-10.12. joka päivä paikalla demomaalaamassa klo 12-14. Paitsi keskiviikkona 15-17. Tervetuloa. Kirjaa ja kortteja voi ostaa näyttelystä, kun olen paikalla. Niitä myy Iisalmessa myös Prisma, Suomalainen Kirjakauppa ja www.taidekoppinen.fi

Jaa kirjoitus