Näyttelytila varattu joulukuuksi

Kaikki alkoi tästä. Tämä oli ensimmäinen työni vanhat puutalot sarjaan. Tein sen valokuvasta vapaalla kädellä mittailematta, yllättävän hyvin mittasuhteissa ja perspektiivissä onnistuen. Eka kerran koskin akvarellisiveltimeen 25.9.2019. Rohkenin julkaista tämän työn fb:ssa lokakuussa. Sain paljon peukkuja ja kannustusta. Tässä vaiheessa näyttely ei ollut mielessä, päinvastoin sanoin ehdottajille, että ei koskaan.

Sitten seurasi joulukorttivaihe >> ja vuoden alusta alkoivat muotokuvat >>. Niitäkin kertyi yli sata, sukulaisia, perheenjäseniä, kuuluisuuksia, ministereitä >>, presidenttejä ja jopa tilaustöitä.

Huhtikuussa kävin sattumalta kameran kanssa kävelemässä Iisalmen ensimmäisellä omakotialueella, 1920-luvulla rakennetussa Kihmulassa. Nämä olivat kiinnostavia akvarellin aiheita ja tässä vaiheessa aloin maalata ja julkaista kuvia vanhat puutalot sarjaan. Tämä oli ensimmäinen vartavasten tähän sarjaan tehty työ. Kihmulan puutalot >>.

Tässä vaiheessa alkoivat kyselyt, milloin ja missä näyttely. Alkuun en pitänyt sitä kuin kohteliaisuutena. Mutta opettajani Timo Tolonen kannusti myös, että tämä aihe sopii näyttelyyn ja siihen löytyy paljon kiinnostuneita kävijöitä. Ehkä nämä kaikki olivat pelkkää kohteliaisuutta, mutta siihen lankaan menin. Aloin mielessäni pyöritellä näyttelyä, avajaisia, markkinointia. Mulla on sellainen händikäppi, että suunnitelen kaikkea mielellään. Jos vaan hyvä aihe löytyy, niin alkaa mielessä pyöriä.

Kesäkuun 15. päivä kävimme Timon kanssa katsomassa kulttuurikeskuksen alakertaa, miten paljon töitä sopisi. Ja kyselin noviisina muitakin näyttelyyn liittyviä asioita, tarjoilu, kutsut, musiikki, markkinointi… Elokuun alussa varasin näyttelytilan joulukuuksi, muut syksyn kuukaudet oli jo varattu. Ja viime viikonloppuna synttärikakkuni päällä paljastin vieraille, että akvarellinäyttely pidetään.

Nyt syyskuussa 2020 ollaan tässä vaiheessa, että kuvia on syntynyt aiheesta 56 kappaletta. Tavoitteena on kahdeksankymmentä, joista näyttelyyn puolet. Muuten välillä jo alkaa kyllästyttämään tämä sama aihe, mutta kestän loppuun asti, sehän on pian.

Tervetuloa kultturikeskuksen >> alakertaan Vanhat puutalot Iisalmessa -näytelyyn joulukuussa!

syntttärikakku 30.8.2020

Jaa kirjoitus