Pahvigrafiikkaa, nopeaa sketchingiä ja muotokuvia

Pahvi toimii hyvin
Olin skeptinen pahvigrafiikan suhteen. Olin kokeillut sitä syksyllä Portaanpäässä. Silloin en päässyt kunnolla sen tekemisen saloihin. 

Päätin tehdä muutaman grafiikan vanhat puutalot sarjaan. Ensimmäistä tehdessä epäilin suuresti tuleeko tästä mitään. Kuparin jälkeen pahvi tuntui epämääräiseltä, eikä lopputulosta osannut arvioida. 

Painanta avasi silmät. Kansalaisopiston ryhmässä oli monta kokenutta painajaa, joilta sain hyviä ohjeita. Värin levityksellä ja ja poistamisella saa ihmeitä aikaan. Kuvaan voit tehdä erilaisia varjoja, tummuuksia, joilla saa pinnan elämään.

Mustekynä ja akvarelli sketching
Silloin kun aloitin kolme ja puoli vuotta sitten piirsin ääriviivat tussilla ja sitten väritin akvarelli väreillä. Nyt kokeilen samaa, mutta tussi on vaihtunut mustekynään. Tykkään tämän tyyppisestä tekemisestä, rentoa nopeaa piirtämistä. 

En vaan ole päässyt tässä vielä tyydyttävään lopputulokseen. YouTubesta löytyy monta tekijää, jotka hallitsevat tyylin loistavasti.

Kolme näyttelyä
Pidin viimeisen näyttelyn joulukuussa. Mutta nyt putkahti ilmoille näyttelyitä minusta riippumatta.

Iisalmelaisessa kahvila Hillassa on myynnissä viisi tauluani, jotka lahjoitin Unicefille. Näistä on neljä jo myyty. Tämä näyttely jatkuu kesään asti. Vien sinne uusia tauluja myytyjen tilalle, joiden tuotoista menee osa hyväntekeväisyyteen.

Iisalmelainen M-Kaluste otti muutamia tauluja myyntiin.

Sotkamon kirjastossa on yllättäen viisi tauluani vitriinissä. Lahjoitin taulut hyväntekeväisyyteen ja ne päätyivät helmikuuksi näytille.

Nopeat muotokuvat
Innostuin harjoittelemaan nopeita muotokuvia julkisuuden henkilöistä. Pyrin tekemään sen kymmenessä minuutissa. En hahmottele lyijykynällä vaan vedän kerralla tussilla pään ääriviivan ja sitten koko naaman. Aika usein menee pieleen jo alussa, eikä hahmo ole tunnistettava. Mutta näitä on kiva tehdä ja kai tässä kehittyykin. Teen näitä lähes joka aamu pari kappaletta. Piirrän myös henkilöiden koko kuvia ja yhdellä viivalla kerralla koko vartalo. Tässä muutama malliksi.

Seuraavaksi teen kuparietsausta ja akvatintaa vanhat puutalot Iisalmessa sarjaan. Valmista yritän saada kesään mennessä. Palataan asiaan ennen kesää.

Jaa kirjoitus