Pielavedellä on akvarellit näytelty

Tein viimeisen demomaalauksen näyttelyssä torstaina 25.3. klo 12-14 eli kahtena viimeisenä tuntina. Maalasin vanhan pappilan uudestaan toisesta näkökulmasta.

Tältähän siellä kirjastossa suurimmaksi osaksi näytti. Olin yksin maalaamassa. Korona on päässyt pielavetisissä kouluissa valloilleen ja pelottanut varmaan kävijät.

Näyttelyssä kävi muutama vieras ja sain yhden tilaustyön pielavetisestä puutalosta.

Hallintopäällikkö Kirsi Väänänen Pielaveden kunnasta kävi vastaanottamassa lahjoittamani taulun kunnanvirastosta.

Koko aikana näyttelyyn tutustui sataneljä vierailijaa, jotka kirjoittivat nimensä vieraskirjaan. Ehkäpä korona piti osan yleisöstä loitolla. Kuulin paikallisilta, että kaikki kunnan koulut ovat etäopetuksessa koronatapausten vuoksi.

Nämä taulut maalasin Pielaveden taloista. Tämän lisäksi vielä Lepikon torpan, joka ei ollut itseottamasta vakokuvasta, vaan löydetty netistä.

En kuvitellut myyväni yhtään taulua ja olin oikeassa. Alkuun oli vain iisalmelaisia vanhoja taloja, eikä ne tietenkään kiinnostanut paikallisia ostomielessä. Tein näyttelyn aikana muutaman maalauksen pielavetisistä taloista, mutta ei niitäkään myyty.

Tässä linkki fb-sivulle, jossa on demomaalausvideo

Maalasin kaikilla kolmella käynnillä demon, jonka lähetin nettiin.

Se oli kokemus pienen kunnan mahdollisuuksista järjestää tällainen akvarellinäyttely. Tila oli pieni, mutta järjestelyiltään ja sijainniltaan hyvä. Taulujen ripustussysteemi oli näytteillepanijan kannalta hyvä. Muovisiimassa roikkuvat koukut oli helppo sijoittaa haluamalle korkeudelle. Kokoaminen ja purkaminen kävi joutuisasti.

Tämän vanhan pappilan maalasin demona viimeisellä käynnillä.

Seuraavat näyttelyt ovat vasta syksyllä. Sitä ennen keskitytään kirjaan ja opetellaan uusia tekniikoita.

Jaa kirjoitus