”Taideluento”

Ylä-Savon eläkkeellä olevat opettajat pyysivät minua kertomaan akvarelliharrastuksestani. Tästä sovittiin jo hyvissä ajoin viime vuonna, kun olin erään toisen eläkeläisjärjestön tilaisuudessa samasta aiheesta kertomassa.

Iisalmen kirjastolla on hyvät laitteet järjestää live-lähetyksenä tilaisuudet nettiin. Nyt pandemia-aikana se on erinomaista. Olen itse lähettänyt demomaalauksia fb:n kautta, mutta ne ovat melko kökköjä, koska kamera (puhelin) on kiinteästi suunnattuna yhteen kohtaan. Nyt paikalla oli kirjaston oma kameramies, joka keskittyi tekniikkapuoleen ja minun tarvitsi vain huolehtia esityksestä.

Olin koonnut oman esityksen akvarelleistä aikajärjestyksessä ja samalla kerroin syyt ja seuraukset harrastuksen edistymisestä. Paikalle tuli parikymmentä opettajaa. Tilanne oli vähän jännittävä, koska yleisönä oli kokeneet esiintyjät. Pyysinkin heitä antamaan rehellistä palautetta, että voisin kehittää esiintymistäni.

Sain sovitettua esityksen hyvin luvattuun tuntiin. Sitten vähän keskustelua ja lopuksi vielä aloitin  demomaalauksen yhdestä talosta. Sitä en tehnyt valmiiksi vaan viikeistelin kotona.

Muuten oli juuri tullut postissa uusia ohuita siveltimiä, jotka osoittautuivat erittäin hyviksi. Nyt voin tehdä ohuita viivoja, ilman tussia. Akvarelliviiva näyttää paperilla paljon paremmalta. Sain opettejiltakin lahjaksi hyvän sivellinsetin.

Tästä linkistä pääset Iisalmen kirjaston sivulle, jossa esitys on nähtävissä maaliskuun loppuun saakka (2021)

Jaa kirjoitus