Akryyliväreillä värinää

Viikko Portaanpään taidekurssilla takana. Edellisellä jaksolla teimme värikarttoja, nyt päästiin maalaamaan ruskan värit.

Jokainen oli ottanut oman ruskakuvan ja se maalattiin pahville. Käytämme näissä maalauksissa cessolla ja liimalla pohjustettyja pahveja.

Oma aiheeni oli erittäin värikkäät ja runsaat pihlajan lehdet. Pieniä vaikeuksia aluksi oikeiden värien löytämisessä. Emme tehneet sinisen värikarttaa ja siinä oli hieman etsimistä taivaalle väriä. Preussin ja ultramariinin loiventaminen valkealla löysi oikean värin. 

Toinen vaikeus tuli kauempana olevien epäterävien lehtien kanssa. En millään saanut luonnollisen näköistä jälkeä. Osittain luovuin yrityksestä. Värikkäiden lehtien maalaaminen oli helppoa. Lopputuloksena ensimmäinen akryylityö.

Toisena työnä rupsahtanut auringonkukka pikkupakkasessa. Sen kanssa tuli enemmän vaikeuksia. Värit, muodot ja sommittelu, mikään ei aluksi natsannut. Tiistaina työ jäi kesken. Illalla oli Lähitapiolan taidenäyttely Iisalmen kulttuurikeskuksella. Kultakauden taideaarteita suomalaisilta mestareilta. Santeri Salokiven maalaus oli minusta vaikuttavin.

Keskiviikkona jatkoin auringonkukan kanssa tuskailua. Iltapäivällä tulilinja-autollinen kuopiolaisia eläkeläisiä tutustumaan meidän kurssiin. Siinä meni parituntia ja yksi sivellin pilalle. Unohdin sen pesemättä, kun vieraat sotkivat rutiinit.

Torstai aamupäivänä sain työn hyväksyttävästi valmiiksi. Oikeastaan siitä tuli aika hyvä, tämä on paljon itse sanottuna.

Iltapäivällä lähdimme porukalla katsomaan Lähitapiolan taidenäyttelyä. Sen tason näyttelyitä näillä korkeuksilla on harvoin.

Perjantaiksi etsin helpon kohteen maalattavaksi. Muutama oksa punaisia marjoja. Helppo kohde, mutta en onnistunut hyvin. Lopussa tuli vähän kiirekin, kun aloitimme siivouksen jo ennen ruokailua, vaikka aikaa olisi ollut kahteen saakka.

Seuraava jakso joulukuussa sommittelun ja henkilön piirtämisen merkeissä. Valmistaudumme helmikuun alastonmallin piirtämiseen. Tammikuu levätään tai hiihdetään, jos on lunta.

Muuten, ”Vanhat puutalot” akvarellikirja löytyy nyt myös Iisalmen Prismasta.

Jaa kirjoitus