Näyttely purettu, vuoden tilitys

Tässä vielä viime vuoden tilitys, mitä jäi käteen näyttelystä ja kirjasta. Ja lopussa on kilpailun tulokset.

Vuoden viimeisenä päivänä piti näyttely purkaa. Olin purkamassa sovitusti klo 12-14, että myytyjen taulujen ostajat voivat silloin hakea taulunsa.

Myin näyttelyn 73 taulusta neljätoista, joista oli haettu jo ennen joulua kaksi. Tilaustöitä sain näyttelyn aikana kolmetoista ja nekin on tehty viittä vaille.

Olin demo- ja livemaalaamassa näyttelyssä 12 kertaa. Samalla jaoin ja myin ennakkotilattuja kirjoja. Kävijöitä, kun olin paikalla, oli runsaasti.

Näyttelyn vieraskirjan mukaan kävijöitä oli 260, edellisenä vuonna joulukuussa oli hieman enemmän. 

Prismassa 56 kirjasta joulun jälkeen oli hyllyssä vain kahdeksan. Suomalaiseen Kirjakauppaan vein kirjoja vielä toisen satsin.

Kirjoja myytiin joulukuun aikana yli sata ja yhteensä kirjoja on mennyt noin 870 tuhannesta. Joten nyt on selvää, että pääsen kustannuksissa kuiville. Ennakkotilatuista kirjoista on vielä muutama hakematta. Yritän tavoitella heitä sähköpostilla.

Juttuja paikallislehdistä oli neljä, nämä edistivät hyvin kirjojen kysyntää ja näyttelyssä kävijöitä.

Viime vuonna maalasin 273 akvarellia ja lisäksi kolme luonnoskirjaa, länsirannikon vanhat talot, golf- ja vaellusmatkat.

Mistä saa Saundersin paperia?

Akvarellipaperina olen käyttänyt englantilaista Saudersin 300g karkeaa 100% puuvillaa 41x31cm, 20 arkin ympäriliimattuna vihkoina. Sen saanti Suomesta brexitin vuoksi loppui. Tammikuussa tilasin paperin Englannista kalliilla ja silloin se tuli vielä helposti tulleitta, mutta nyt tilanne on toinen. Nyt tilasin paperit Saksan Amazonilta sunnuntaina 26.12 ja perille tuli 31.12.

Akvarelliarvonta on suoritettu

Uuden vuoden aatonaattona julkaisin tämän päivityksen ja julistin kilpailun omalla sivulla ja jaoin ryhmissä anonyymit akvarellistit, itseoppineet taiteilijat, akvarellimaalaus ja vanhat puutalot. Peukutuksia tuli 141 kappaletta. Vieraskirjaan tuli ruksittuja kävijöitä kolmetoista kappaletta. Päätin, että jaan molempiin ryhmiin oman palkinnon.

Netistä löytyy sivu, jolla on arvontakone, jolla voi arpoa satunnaisen numeron joltakin numeroväliltä. Ja näin arvonta onnistui. Vieraskirjan kävijävoittaja on Päivi Tolonen ja fb-ryhmien voittaja on Kaija Salmi. Onnea voitajille, olkaa yhteydessä, niin katsotaan minkä taulun haluatte.

Uusi vuosi on vielä koskemattomana edessä. Yhtään pensselin vetoa ei ole vedetty. Minulla on visio tämän vuoden maalauksista, mutta siitä kerron myöhemmin. Joulukuuksi on näyttelytila varattu, mutta tuleeko siitä totta, sitä ei tiedä kukaan.

Jaa kirjoitus